Oord der Lupinen

Natuurgeneeskundige praktijk

Stoel-shiatsu massage

Stoel-shiatsu massage

Stoelshiatsu is een Japanse drukpuntmassage.

Hiervoor zit de cliënt voorover op een massagestoel. Deze massagestoel is speciaal ontwikkeld zodat aan de ene kant de cliënt een ontspannende houding aan kan nemen en aan de andere kant de therapeut  een juiste werkhouding heeft.

De massage wordt uitgevoerd op het hoofd, de nek, de schouders, de rug, de armen en de handen van de cliënt, ter bevordering van de lichamelijke en geestelijke conditie. Ook is het uitermate geschikt ter voorkoming van aan werk gerelateerde ziektes, zoals stress en RSI. De massage wordt door de kleding heen gegeven. Het prettigste is als de cliënt dan dunne katoenen kleding draagt.

De wereld waarin we leven is een drukke wereld, vol informatie, actie en vaak te weinig ontspanning.
De toenemende spanning die hierdoor kan ontstaan kan de oorzaak zijn van gezondheidsproblemen. Door langer in dezelfde houding te zitten en te werken met veel repeterende bewegingen kunnen er klachten van spanning en stijfheid in de spieren ontstaan, vooral in het hoofd, de nek, de schouders, de rug en de armen. Dagelijkse stress kan de aanleiding zijn tot het ontstaan van klachten als hoofdpijn, slapeloosheid, irritaties en vermoeidheid.

Door de behandeling wordt het stressniveau aanzienlijk  verminderd. Het heeft een ontspannende werking  en het versoepelt de spieren. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie en het verhoogt het immuunsysteem. Dit maakt het tot een prima methode om bovengenoemde klachten te voorkomen en/of te behandelen.

Shiatsu stoelmassage kan overal gegeven worden. Op uw verzoek kan ik de massage verzorgen op uw werkplek, bij u thuis of in mijn praktijkruimte.
De stoel kan makkelijk meegenomen worden naar bedrijven of een andere locatie.

Niet geschikt voor:
De behandeling van ziektes die gepaard gaan met hoge koorts en/of infecties.

Stoelshiatsu is geen vervanging van een reguliere geneeskundige behandeling, maar kan hier wel een goede aanvulling op zijn.